Brahma Kumaris

Αρχική > Τι κάνουμε > Μαθήματα & Σεμινάρια


Μαθήματα & Σεμινάρια


Όλα τα πνευματικά κέντρα Brahma Kumaris προσφέρουν μαθήματα διαλογισμού και πνευματικής γνώσης καθώς και σεμινάρια, διαλέξεις και ευρύτερες εκδηλώσεις, με στόχο να διευκολύνουν την ανάπτυξη του εαυτού και την προσωπική αλλαγή.

Όλα τα μαθήματα, τα σεμινάρια και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, ως κοινωνική υπηρεσία Τα Εισαγωγικά Μαθήματα στο Διαλογισμό, στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, παρέχονται σε κάθε πνευματικό κέντρο Brahma Kumaris και αποτελούν μία από τις τακτικές του δραστηριότητες μαζί με άλλα μαθήματα και λοιπές εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο κέντρο της περιοχής σας.


Τα Εισαγωγικά Μαθήματα στο Διαλογισμό της Ράτζα Γιόγκα


Η «καρδιά» των διδασκαλιών του Πανεπιστημίου είναι τα Κύρια Μαθήματα Διαλογισμού της Ράτζα Γιόγκα Raja Yoga Meditation. Τα μαθήματα αυτά προσφέρουν μια λογική και πρακτική κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στο πνεύμα και την ύλη καθώς και την κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στις ψυχές, το Θεό και τον υλικό κόσμο. Η σειρά των μαθημάτων θα διευκολύνει το εσωτερικό σας ταξίδι, με έναν αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

Περισσότερα για το διαλογισμό της Raja Yoga

Η Τέχνη της θετικής Σκέψης


Αν δεν είστε σίγουροι οτι είστε έτοιμοι για διαλογισμό αλλά θέλετε να κατανοήσετε τον νου σας καλύτερα, να αποκτήσετε μεγαλύτερη διαύγεια και να μάθετε πως να ελέγχετε τις σκέψεις σας, τα Μαθήματα Θετικής Σκέψης είναι για εσάς.
Υπάρχει ένα ρητό που λέει : " είσαι αυτό που σκέπτεσαι".
Κατανοούμε πόση αλήθεια υπάρχει σ αυτό, όταν αργά ή γρήγορα καταλάβουμε ότι η ποιότητα των σκέψεών μας γίνεται φανερή από τα λόγια μας, τη συμπεριφορά μας ή ακόμη και από τις εκφράσεις του προσώπου μας. Έτσι οι σκέψεις μας είναι ο ρίζες των λόγων και των πράξεών μας.
Για να δημιουργήσουμε περισσότερες θετικές πράξεις και συμπεριφορά, είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τις ρίζες τους που είναι οι σκέψεις μας. Για να ο καταφέρουμε αυτό πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τις σκέψεις μας.

Το σεμινάριο αυτό χωρίζεται σε τρεις κύκλους :
- Η Δύναμη της σκέψης και τα τέσσερα είδη της σκέψης
- Η Τέχνη της ισορροπίας και η χρήση της διάνοιας
- Η Σημασία του Διαλογισμού


Ζωή χωρίς άγχος


Αγχώνεστε; Ο καθένας από μας συναντά στη ζωή του δύσκολες περιόδους με διορίες, οικογενειακές ευθύνες, οικονομικές πιέσεις ή και αναστάτωση στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Όλα αυτά διεκδικούν ένα μερίδιο από την πνευματική και φυσική μας ευημερία. Ας ηρεμήσουμε και ας μάθουμε να χαλαρώνουμε πνευματικά μέσα από ένα σεμινάριο για μια Ζωή χωρίς Άγχος.

Στη διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας κυκλοφορεί ο φημισμένος τίτλος: "Η διαχείριση του άγχους" (stress management).
Η διαχείριση του άγχους είναι ένα οξύμωρο σχήμα. Όταν είστε αγχωμένοι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τίποτε, το άγχος σας διαχειρίζεται. Είναι απόλυτα σωστό να πούμε ότι ο καθένας καθημερινά αγχώνεται. Γιατί όμως;
Ένας ορισμός του άγχους θα μπορούσε να είναι ο εξής: " είναι μια μορφή πόνου ή έλλειψη άνεσης που έρχεται να σας πει ότι υπάρχει ανάγκη να αλλάξετε κάτι". Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε κάτι. Αν δεν μαθαίνετε δεν αλλάζετε.

Στο σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσουμε τρεις δρόμους:

- Τον μακρύ δρόμο : Το άγχος είναι κάτι φυσικό: Το χρειαζόμαστε για να νοιώθουμε 'ζωντανοί'. Το άγχος είναι "δημιουργικό"
- Τον σύντομο δρόμο : Όλα τα παρακλάδια του άγχους προέρχονται από ένα σπόρο (κάποιο 'πιστεύω') που είναι λαθεμένο. Δεν υπάρχει 'δημιουργικό άγχος'.
- Τον δρόμο από την ανάλυση των 'πιστεύω' στις αξίες: Κάποιος που είναι πεσμένος και απογοητευμένος χρειάζεται συμπάθεια και στήριξη - Κάποιος που νοιώθει απόρριψη χρειάζεται αποδοχή και ενθάρρυνση…


Τα μυστικά του αυτοσεβασμού


Το επίπεδο του αληθινού μας αυτοσεβασμού φαίνεται από το πώς ανταποκρινόμαστε σε αυτά που λέει ή κάνει κάποιος. Όταν εκτιμώ αληθινά τον εαυτό μου δρω με θετικό τρόπο δίχως να αναστατώνομαι από τις καταστάσεις.

Ο αυτοσεβασμός είναι η βάση ης εμπιστοσύνης στον εαυτό. Αυτοσεβασμός είναι το πώς νοιώθουμε κάθε στιγμή. Ήδη ο καθένας μας έχει μάθει να χτίζει τον αυτοσεβασμό του σε λάθος στηρίγματα. Τον χτίζουμε σε κάτι εξωτερικό αντί σε κάτι εσωτερικό. Έχουμε μάθει να είμαστε σφιχτά δεμένοι στη θέση μας, στα αποκτήματα μας και στο πόσο μας σέβονται οι άλλοι. Γι αυτό πολύ σπάνια συναντάμε ανθρώπους που έχουν σταθερό αυτοσεβασμό. Οι περισσότεροι μαθαίνουμε να καμουφλάρουμε αυτή μας την ευαισθησία. Σταδιακά τα καμπανάκια χτυπάνε και παραδινόμαστε στην ένταση και μετά καταρρέουμε. Καθένας ας θα πρέπει να βρει την αληθινή εσωτερική του δύναμη.

Στο σεμινάριο αυτό θα δούμε ότι:

- Είμαστε μοναδικοί
- Είμαστε ήδη όμορφοι
- Η δύναμη του αυτοσεβασμού πάντα περνάει από τεστ
- Η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα
- Η αξία το εαυτού είναι αληθινή
- Η εμπιστοσύνη στον εαυτό χτίζεται στη βάση του αυτοσεβασμού© Copyright 2011-12 Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris   Συχνές Ερωτήσεις | Επικοινωνία |